Украински звезди от Евровизия ще пристигнат за концерти у нас в

...
Украински звезди от Евровизия ще пристигнат за концерти у нас в
Коментари Харесай

Украински концертен ноември с "Калуш оркестра" и Верка Сердючка

Украински звезди от " Евровизия " ще дойдат за концерти у нас в края на ноември. " Калуш Оркестра ", които завоюваха тазгодишния конкурс с песента си " Стефания ", ще пеят в столичния клуб Joy Station на 25 ноември. На идващия ден украинците ще отпътуват за Варна, където ще пеят още веднъж на клубна сцена - в Koppa. Цените на билетите и за двата концерта стартират от 50 лева

" Калуш Оркестра " победиха във финала на " Евровизия 2022 " в Торино със своя микс сред съвременен рап и обичайни фолклорни претекстове, показан с увличаща хореография. Песента им " Стефания "  е отдадена на майката на вокалиста и фронтмен на групата Олег Псюк. В нея се споделя " Ще намеря постоянно пътя към дома, даже и всички пътища да са разрушени " – думи, които имат още по-силен отзив поради ужасяващите опустошения, породени от руската инвазия в Украйна.

Четири дни преди изявата на " Калуш Оркестра " - на 21 ноември, отново в Joy Station ще пее друг украински реализатор - ветеранът Верка Сердючка. Роден под името Андрий Данилко в Полтава, Украйнска ССР през 1973 година, от края на 90-те той се подвизава под артистичен псевдоним и фрапантно облекло и театрално държание. Пее песни на суржик - разбъркан украинско-руски език. Печели второ място на " Евровизия 2007 " с песента Dancing Lasha Tumbai.  

У нас Верка Сердючка ще извърши, наред с другите си части, нова версия на своя шлагер, който от 24 февруари 2022 година насам - деня, в който Русия атакува Украйна, звучи единствено като Dancing Russia Goodbye. Тази ария с обновен текст беше изпята на концерт в киевското метро за военни, доброволци и медици на 10 юни тази година.

Верка Сердючка трябваше да изнесе концерта си у нас на 25 септември на откритата сцена на Sofia Summer Fest, само че той бе анулиран и в този момент ще се състои на закрито. Шоуто е част от източноевропейското турне на украинския музикант и артист Help Ukraine, което минава също през Прибалтика и Полша. Част от приходите от билети, които още веднъж са по 50 лева, ще отидат за потърпевшите от войната в Украйна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР